A műfű egy tökéletes megoldás lehet a terasz, erkély borítására, ahol a fű vagy gyep telepítése nem megoldható. Lakásunk berendezésénél, kialakításánál oda kell figyelni az apró részletekre, mert sok mindent elárul egy külső szemlélőnek rólunk, hogy mennyire igényesen alakítottuk ki az otthonunkat. Azoknak, akik nem rendelkeznek családi házzal és kerttel, természetközeli megoldást jelenthet egy szépen kialakított erkély, ahol nyugalomban és kényelmesen eltölthetjük az időnket. 


Ilyenkor célszerű egy strapabíró műfüvet választani, ami mindig friss hatást kelt. Praktikus, mert könnyű a tisztítása és nem kell gondozni, locsolni, ápolni. Ma már nem csak a lakáson belül használnak az emberek szőnyeget, szőnyegszerű anyagot, hanem kint is próbálkoztak vele. Sajnos nem a legjobb megoldás, mert az eső, víz és a nap sugarai károsítják, ezáltal nem jelent gazdaságos és hosszútávú megoldást, valamint esztétikailag sem szép.


Miért is lett ilyen népszerű ez a zöld „szőnyeg”? A focipályákról indult hódító útjára és nagyon gyorsan megszerették az emberek. A zöld szín természetes hatást ad, a megújulás színe. A természet is tavasszal ezt a színt ölti magára és jelzi, hogy véget ért a ború, jöhetnek az új dolgok. Olyan mintha egy megnyugtató rét vagy erdő lenne a közelben. A mai rohanó világban megnőtt az emberek igénye a természet közelségére, így jobban tudnak kikapcsolódni, feltöltődni. 


Vásárlás előtt egyeztessünk szakemberrel és tisztázzunk pár dolgot: 

  • zárt helyre vagy szabadtérre szeretnénk 
  • milyen vastagságú- hosszúságú legyen- ez nagyban befolyásolja majd a végső árat
  • minőségi terméket válasszuk, így természetes hatás érhető el – itt is érvényesül, hogy minél élethűbb annál drágább a termék


Miért ideális választás teraszra vagy erkélyre? 

  • Nem a hideg padlóra kell elhelyezni az asztalt, székeket. Kellemes, egyedi megjelenést biztosít, sok esetben még szebb is, mint az „igazi” fű, mert nem fakul meg, sokáig megőrzi az üde zöld színét, ellenáll az UV sugárzásnak is 
  • Egy szép, rendezett erkélyen szívesebben töltjük az időnket. Mivel nem kopik ki, tökéletes megoldás gyerekes családok részére is. Strapabíró, nehezen sérül meg, de ha ez megtörténne, könnyen javítható, pótolható a sérült darab. 
  • Ellenáll a hőmérséklet változásoknak- télen, nyáron ideális megoldás. Nyáron kevesebb hőt vesz fel, mint például az aszfalt, ezáltal hűvös érzést biztosít. Télen nem tartja a nedvességet, így jó ülni rajta. Puha, bolyhos érzést biztosít. 
  • Kiváló vízelvezető – Nagyobb esőzés után is pillanatok alatt elvezeti a nedvességet. Ha megfelelően elő van készítve nem fordulhat elő, hogy berohadjon. 
  • Minimális karbantartást igényel- telepítés után nem kell öntözni, levágni, trágyázni. Nem telepednek meg benne gyomnövények. Könnyen takarítható egy seprű, porszívó és slag segítségével. A szálakat időközönkét át kell mozgatni, így igazán tartós hatást érhetünk el. 

A család összes tagja értékeli majd ezt a megoldást. Örömmel lép ki a teraszra és élvezni fogja, hogy puha, kellemes tapintású, természetes hatású padlón lépkedhet. A reggeli kávé vagy az esti bor elfogyasztása is nagyobb élményt nyújt egy hangulatos környezetben. Legyünk nyitottak az új dolgokra és bátran vágjunk bele a régi szőnyeg, járólap lecserélésének!